Disponible el primer llibre de gran format sobre la pedra seca a andorra

Disponible el primer llibre de gran format sobre la pedra seca a andorra

Ja està a disposició de l’usuari el llibre “Primera Pedra, la pedra seca a Andorra”, un recull de fotografies de Jaume Riba de les construccions de pedra seca més emblemàtiques d’Andorra. Fotografies de gran format a les quals acompanyen els textos de l’arquitecte i professor d’Estètica i Teoria de l’Art Pedro Azara, que ens recorden el vincle entre els humans i les pedres i com a través d’aquest tipus d’estructures es poden explicar i comprendre els orígens d’Andorra. És una obra (la portada de la qual ha estat dissenyada per Irene Clua) que ja es pot trobar a Cal Pal i a totes les llibreries del Principat i que ens farà gaudir d’imatges en detall d’aquestes magnífiques construccions.

“Primera Pedra, la pedra seca a Andorra”, que es va presentar als jardins de Cal Pal el passat 15 de juny amb la presència de nombroses autoritats i convidats, neix arran del projecte de Primera Pedra de Cal Pal. Es tracta d’una iniciativa que es va crear ara fa dos anys i que ha permès incentivar la formació i preservació de les construccions de pedra seca, que han tingut una gran rellevància en la història d’Andorra.

Molts dels exemples en pedra seca recollits al llibre es poden trobar també a la guia 2.0 de la pedra seca d’Andorra, el web primerapedra.com i l’app de Primera Pedra.