Llibre Primera Pedra

NOVETAT

Aconsegueix el teu exemplar del nou llibre “Primera Pedra, la pedra seca a Andorra”

Un dels primers projectes de Cal Pal va ser el de Primera Pedra, engegat amb la voluntat de donar a conèixer i fomentar la preservació de les construccions de pedra seca del país. A més de l’exposició del desaparegut Jordi Fulla a la casa pairal, dedicada a explicar a través de les estructures de pedra seca els orígens d’Andorra, es va crear el lloc web de Primera Pedra, una guia 2.0 de la pedra seca al país (amb fotografies i fitxes de les principals construccions), i l’aplicació Primera Pedra. Aquesta innovadora app aporta informació geolocalitzada sobre els conjunts més importants d’aquest ric patrimoni en pedra seca i permet als usuaris aportar les construccions que coneguin.

De tot el projecte neix ara el llibre “Primera Pedra, la pedra seca a Andorra”, amb fotografies del fotògraf Jaume Riba de moltes de les construccions que podem trobar a Andorra i textos de Pedro Azara, arquitecte i professor d’Estètica i Teoria de l’Art. Una obra única, de gran format, que ens recorda com a través d’aquest tipus d’estructures s’expliquen i es comprenen els orígens d’Andorra, des del fons de les valls fins a l’alta muntanya.

Podeu adquirir un exemplar del llibre “Primera Pedra, la pedra seca a Andorra” a Cal Pal, a totes les llibreries d’Andorra i a l’FNAC, als Grans Magatzems Pyrénées.

Algunes imatges del llibre:

Fotografies: Jaume Riba – Textos: Pedro Azara – Disseny: Irene Clua