Formació en pedra seca

Nous cursos de la 5a edició de la pedra seca

a Andorra

Cinc anys després de la celebració dels primers cursos entorn de la construcció en pedra seca, aquest setembre del 2023 s’enceta una nova edició -la cinquena ja- amb dues formacions de dos nivells diferents per a donar novament l’oportunitat d’aprendre els secrets d’aquesta tècnica ancestral.

Més info a baix 

Del 18 al 29 de setembre del 2023

CALENDARI DEL CURS i INSCRIPCIONS

L’any 2019 s’iniciaven els primers cursos sobre construcció en pedra seca, una iniciativa emmarcada en el projecte de Primera Pedra de Cal Pal, en col·laboració amb el Departament de Patrimoni Cultural (Ministeri de Cultura i Esports). Enguany, és el Ministeri de Relacions Institucionals, Educació i Universitats i el Ministeri de Cultura, Joventut i Esports, a través del Centre de Formació al Llarg de la Vida, els encarregats d’oferir aquests dos cursos gratuïts de 35 hores de durada sobre aquesta tècnica.

El curs de nivell 1 d’artesans de la pedra seca tindrà lloc la setmana del 18 al 22 de setembre del 2023 al Forn de Canillo (on ja es van fer parts dels cursos de la quarta edició). El nivell 1 versarà entorn la construcció i fonamentació de murs de tanca i s’impartirà de dilluns a divendres de 8 a 15 hores. Aquesta setmana coincideix, a més a més, amb la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni (del 14 al 29 de setembre) i el curs aprofitarà aquesta efemèride per destacar entre els seus participants la importància de redescobrir el patrimoni immaterial que han llegat les generacions passades en la cultura del país, com les construccions fetes amb aquesta tècnica.

El curs de nivell 2 se celebrarà la següent setmana, del 25 al 29 de setembre del 2023 i també de dilluns a divendres de 8 a 15 hores al Forn de Canillo. Aquest segon nivell tractarà la construcció de cabanes. Serà imprescindible que els participants hagin superat el nivell 1 si volen accedir a aquesta formació superior. En els dos casos, però, el formador torna a ser el marger Roger Solé, ja avesat en les característiques de les construccions pirinenques, ja que ha estat el formador de les quatre edicions anteriors.

Com en totes les edicions, l’objectiu és conèixer les normes bàsiques i els principis de la construcció en pedra seca, així com entendre la morfologia i la composició de les pedres per seleccionar-les i usar-les de la forma més favorable en la construcció de murs de tanca i de cabanes.

Les inscripcions als dos cursos es poden fer al portal web del Centre de Formació al Llarg de la Vida (http://www.cflv.ad/) i es pot demanar més informació trucant al +376 741 465, enviant un WhatsApp al +376 605 375 o a través del correu electrònic cflv@educand.ad.

EDICIONS ANTERIORS

1r curs per a constructors en pedra seca en 2019 > Més info
2n curs d’artesans de la pedra seca en 2020 > Més info
3r curs d’artesans de la pedra seca en 2021 > Més info
4t curs d’artesans de la pedra seca en 2022 > Més info

SEGUEIX CONNECTAT!

Subscriu-te

Rebeu actualitzacions per correu electrònic sobre les nostres exposicions, esdeveniments i molt més: