Formació en pedra seca 2021

3r CURS D’ARTESANS DE LA PEDRA SECA

a Andorra

Es tracta d’un curs dedicat a la construcció amb pedra seca, tant dedicada a obra nova com a la restauració d’estructures històriques fetes amb aquesta tècnica. En aquesta tercera edició es practicarà la tècnica constructiva de parets de contenció i de parets de partió amb pedra granítica. Per als alumnes d’edicions passades es reserva la restauració d’una barraca de pedra seca enderrocada parcialment, i també la reparació de sostres d’altres barraques.

Més info a baix 

de l’11 al 15 d’octubre del 2021

formació pedra seca andorra

Aquesta tercera edició ve precedida per l’èxit rotund dels cursos anteriors, que Cal Pal va posar en marxa en col·laboració amb el departament de Patrimoni del Ministeri de Cultura i Esports del Govern d’Andorra per impulsar l’ús, el coneixement i la salvaguarda de la tècnica de la pedra seca.

El curs pretén, entre d’altres coses, donar a conèixer les normes bàsiques i els principis de la construcció en pedra seca, entendre la morfologia i la composició de les pedres locals per seleccionar i utilitzar-les de forma més favorable en la construcció i analitzar els elements constructius amb pedra seca del nostre entorn i saber actuar amb l’estil constructiu de muntanya.

CALENDARI DEL CURS i INSCRIPCIONS

Les places son limitades: 12 places per a alumnes novells i 6 per a alumnes que hagin fet el curs en edicions passades i vulguin perfeccionar la seva tècnica. Tots els participants aprendran, per exemple, a desmuntar correctament parets en mal estat seleccionant i endreçant les pedres per a una millor execució de la futura paret, com fer un bon fonament abans de col·locar la primera fila de pedra de fonament de la paret seca o a col·locar les pedres a la paret segons mides i forma.

– Nivell inicial > Més info
– Nivell avançat > Més info

Inscripcions:

Contacte per a inscriure’s: lluis_segura@govern.ad
Dades necessàries:
Nom i cognoms
Correu electrònic
Telèfon de contacte
Formació prèvia de pedra seca

Els dinars aniran a càrrec de l’organització
Es trametrà la documentació del curs per correu electrònic als inscrits.
Data final d’inscripció: dia 8 d’Octubre de 2021

Presentació en PDF
SEGUEIX CONNECTAT!

Subscriu-te

Rebeu actualitzacions per correu electrònic sobre les nostres exposicions, esdeveniments i molt més: