Princeses i llegendes al Nadal de Cal Pal!

Princeses i llegendes al Nadal de Cal Pal!

Com cada any, Cal Pal ha preparat per als més petits de casa un Nadal amb moltes sorpreses. Enguany, es rebrà a la casa pairal la visita de la princesa Pirene, que explicarà a tots els infants presents moltes de les històries, llegendes i tradicions andorranes que se celebren a les nostres contrades durant aquestes festes nadalenques. Llegendes com la seva! La coneixeu?

Donant nom als Pirineus

En l’anomenada “Edat dels Herois”, la serralada dels Pirineus era una regió plana i molt boscosa que formava part dels dominis del llegendari rei Tubal. El rei tenia una filla, Pirene, la bellesa de la qual embogia a tot home que la coneixia, però ella els rebutjava a tots. Fins que va visitar la regió Heracles (més conegut com a Hèrcules), que un dia, passejant pels boscos, es va topar amb la princesa i tots dos es van enamorar a l’instant. Es van estar veient d’amagat durant mesos als boscos fins que el rei Tubal ho va descobrir i va prohibir a la seva filla que tornés a veure Heracles, obligant-lo a ell a tornar a la seva terra. Perseguida després per un altre pretendent, un monstre de tres caps anomenat Giró, Pirene s’amagarà als boscos. El monstre incendiarà el bosc perquè ella en surti però, atrapada per les flames, començarà a plorar i les seves llàgrimes acabaran formant els llacs gelats dels actuals cims pirenaics.

Però una àguila que sobrevola la zona i que veu tot el que està passant, vola fins on es troba Heracles per avisar-lo. Ell corre a ajudar-la, però arriba massa tard i, embogit pel dolor, enterra a Pirene en el lloc més profund del bosc i comença a apilar roques i més roques sobre la seva tomba. Diu la història que en va posar tantes que va formar un enorme mausoleu, que en realitat és la serralada pirenaica, que porta el nom de la princesa en el seu honor.

Espectacle d’acrobàcies aèries

La princesa Pirene realitzarà un espectacle molt diferent del dels anys anteriors, on enlluernarà als infants amb acrobàcies aèries, penjada d’una corda o apareixent per sorpresa darrera d’una de les bigues del sostre de Cal Pal! Mentrestant, els anirà explicant als infants i als seus pares les tradicions i llegendes d’un indret tan màgic com el Pirineu!

L’encarregada de donar vida a la princesa és Meritxell Rabassa, fundadora i presidenta del Circ Riguel i especialista en tècniques de circ com clown, tela, aeris, trapezi, corda fluixa, verticals i altres tècniques del mon de l’espectacle. Rabassa ha participat en nombrosos espectacles, com “Vols”, una funció de tela feta a la Farga Rossell. A més, és professora de circ de l’aula de teatre i dansa a la Llacuna, a la Massana i a l’escola Janer, i ha impartit cursos i tallers per a infants i adults de circ, teatre i d’aeris a nombroses escoles d’Andorra.

L’actuació de la princesa Pirene serà els dies 18, 19 i 29 de desembre, en 3 sessions diferenciades cadascun d’aquests tres dies. A causa de la situació generada per la COVID-19, els grups seran limitats i es demanarà reserva prèvia trucant al + 376 338 096 o escrivint-nos al mail info@calpalandorra.com.