Èxit en la primera edició del curs de pedra seca, que tanca amb 62 nous experts

Èxit en la primera edició del curs de pedra seca, que tanca amb 62 nous experts

El segon mòdul del curs d’Artesans de la Pedra Seca s’ha tancat aquest cap de setmana amb valoracions molt positives per part dels organitzadors, satisfets de l’acollida rebuda pels professionals de diversos àmbits i del públic general que s’han inscrit al curs. En total, 62 alumnes han superat amb èxit aquesta primera edició del curs i han rebut les titulacions que acrediten la formació en dos nivells: artesà especialista en pedra seca i tècnic superior en projectes de pedra seca.

El diploma d’artesà especialista en pedra seca equival a una qualificació professional en la tècnica de la pedra seca, és a dir, en la realització de construccions mitjançant aquesta tècnica. La titulació de tècnic superior correspon a especialistes que no necessàriament treballen directament amb la pedra seca, però que la fomenten o creen dissenys per a noves construccions o bé es dediquen a projectes de restauració.

Aquest primer curs, que es va dividir en dos mòduls (un al juny i l’altre a l’octubre), ha superat les expectatives, ja que ha tingut més del doble d’inscrits previstos. Així ho ha afirmat el director del curs, Xavier Llovera, que ha assegurat que “tot i l’elevat nombre de participants, tant les classes teòriques com les pràctiques s’han desenvolupat sobre el previst i els alumnes han gaudit d’un aprofitament òptim”.

El curs ha estat organitzat pel Govern d’Andorra i Cal Pal, amb la col·laboració dels comuns d’Encamp i Ordino, els col·legis oficials d’arquitectes, enginyers i geòlegs d’Andorra, l’Associació de Contractistes d’Obres d’Andorra, l’Institut d’Estudis Andorrans i la Comissió andorrana de l’ICOMOS. L’èxit del curs ja fa treballar als seus responsables en la planificació d’una pròxima edició.