El curs de pedra seca inicia amb èxit de participació les sessions pràctiques

El curs de pedra seca inicia amb èxit de participació les sessions pràctiques

Els assistents al primer curs de pedra seca realitzat a Andorra ja van poder posar en pràctica en el segon dia de curs, que va tenir lloc el passat divendres 7 de juny,  els coneixements teòrics assolits durant la primera jornada de la formació. Es va tractar de la pràctica teòrica inicial del curs, on la cinquantena d’assistents a aquesta formació van poder introduir-se en la restauració d’un mur de pedra seca i en l’organització de l’obra. El marger i artesà de la pedra seca, Roger Solé, va ser l’encarregat de guiar als participants en aquest vessant més pràctic del curs, que s’allargarà fins a finals de mes.

Durant aquest primer mòdul (a realitzar durant el mes de juny), els participants reconstruiran un mur, en crearan un de nou, i aprendran i es familiaritzaran amb les eines i els millors mecanismes per fer una bona tasca emmarcada dins d’aquesta tècnica. Es tracta d’introduir-se en la construcció de murs de contenció, tanques i estudiar tècniques particulars, com l’obtenció de la matèria primera. També aprendran tècniques de sanejament de murs, criteris a seguir per pujar parets i faran les primeres passes en la restauració d’una feixa. El segon mòdul, sota el títol “Construir una cabana de falsa cúpula i una volta de mig punt”, està previst per al pròxim octubre  > Veure el calendari

Aquesta nova formació està tenint una molt bona acollida i hi participen professionals de diferents àmbits, com constructors, arquitectes, guies de muntanya, paisatgistes o, fins i tot, personal de manteniment. Entre els objectius del curs, que la restauració d’arquitectures fetes amb pedra seca pugui fer-se a través d’artesans titulats o amb experiència contrastada.