Celebrada la primera jornada del curs dedicat a la pedra seca

Celebrada la primera jornada del curs dedicat a la pedra seca

Èxit d’assistència en la primera jornada del curs d’artesans de pedra seca, que ha tingut lloc a Cal Pal. Professionals de diferents àmbits, entre arquitectes, constructors, guies de muntanya, banders, paisatgistes o jardiners, han volgut inscriure’s en aquesta primera formació que es fa al país, doblant d’aquesta manera les places previstes inicialment. En total, el curs compta amb una cinquantena d’inscrits i es realitzarà al llarg de tot el mes de juny.

Aquesta formació permetrà als assistents conèixer la història de l’arquitectura de la pedra seca, i conèixer les normes bàsiques i els principis bàsics de la construcció amb aquesta tècnica. També analitzarà els elements constructius amb pedra seca de l’entorn i permetrà conèixer les diverses activitats que es promouen en el nostre territori, a través de les diverses entitats relacionades amb la pedra seca.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, assistent a la jornada, ha explicat que és molt important disposar de persones formades en aquesta tècnica perquè puguin participar en la preservació d’aquestes construccions.

El segons mòdul del curs s’iniciarà el pròxim octubre > Veure el calendari