Cal Pal i Govern creen el primer curs sobre pedra seca per als professionals de la construcció

Cal Pal i Govern creen el primer curs sobre pedra seca per als professionals de la construcció

Cal Pal, els ministeris de Cultura i d’Educació, juntament amb l’IEA i els col·legis d’Arquitectes, Enginyers i Geòlegs organitzen el primer curs d’artesans de la pedra seca per als professionals de la construcció. La formació vol posar en valor la tècnica dins del sector de la construcció tant per a l’obra nova com per a la restauració d’estructures històriques. En la formació s’analitzaran sobre el terreny diferents construccions del país, com murs, cabanes, feixes o forns de calç, des d’una vessant constructiva, cultural i de relació amb l’entorn.

El curs té un doble objectiu:
– la creació d’eines de formació que permetin dotar qualsevol professional d’aquesta tècnica que li permeti fer intervencions públiques o privades a Andorra, amb garanties i els criteris adequats;
– la difusió dels valors de la UNESCO sobre l’arquitectura i del paisatge de la pedra seca, imprescindible per a la conscienciació i per a l’adequada conservació d’aquest patrimoni mundial.
El curs està fraccionat en dos mòduls: el primer té el títol “construir murs i marges” i s’impartirà en quatre jornades, tots els divendres des del 31 de maig al 21 de juny; la segona formació, “construir una cabana de falsa cúpula i una volta de mig punt”, està previst per a l’octubre vinent.

> Més informació sobre els curs