Tornar als orígens de la celebració de Nadal!

Tornar als orígens de la celebració de Nadal!

El passat dissabte 14 de desembre, els primers infants i famílies van venir a gaudir del Nadal a Cal Pal! Des del 6 de desembre, la casa pairal ha engegat un Nadal ben especial, que sota el lema “Un Nadal a Cal Pal” pretén mostrar als més menuts, però també a les seves famílies, com eren els Nadals d’abans i, en especial, com es vivia a una casa pairal d’Andorra fa més d’un segle enrere.

Per això, s’han organitzat diverses activitats, on els visitants poden gaudir d’una ruta guiada on s’explica com se celebrava el Nadal antigament, tot fent pinzellades de quin és el seu origen i fent un recorregut per les tradicions més arrelades a aquesta festivitat. La visita es complementa amb un contacontes de la mà de l’actriu i narradora Carol Caubet que, envoltada dels nens al cap de casa decorat per a l’ocasió i mitjançant el pessebre com a fil conductor, els explica als més petits l’origen del Nadal, la història del caga tió, la història del nen Jesús o la dels Reis d’Orient.

Les activitats es complementen amb un berenar i tallers, on els infants pinten fruites, escriuen la carta dels Reis o dibuixen desitjos que després pengen a l’arbre de Nadal. Els més menuts també fan cagar el tió i reben la visita del Pare Noel!

Per a transportar-se al Nadal d’ara fa cent anys, Cal Pal ha preparat una decoració basada en elements naturals i vegetals que es poden trobar en el nostre entorn, com branques, fulles, pinyes o fruites, i reforçant una il·luminació que simula la il·luminació basada en espelmes. A més a més, s’ha afegit a la casa una il·luminació nocturna a la façana simulant que neva i un arbre de Nadal sostenible. La decoració de l’arbre està feta amb pinyes i boles de llana, ja que, originalment, l’arbre de Nadal s’omplia de fruites, espelmes i elements naturals.

Totes les activitats, totalment gratuïtes, es poden fer els dissabtes 21 i 28 de desembre de 2019 i el 4 de gener de 2020 a partir de les quatre de la tarda. I tot i que les activitats infantils són el dissabte, si qualsevol altre dia els infants visiten Cal Pal també podran pintar i gaudir de la casa, però no podran escoltar el conte de Nadal.

Els horaris de les visites guiades a Cal Pal també s’amplien aquest Nadal i les reserves (tant de les visites com de les activitats infantils) es poden fer al correu electrònic info@calpalandorra.com o al telèfon (+376) 338 096. Us hi esperem!