Setmana de la Pedra Seca

Torna la Setmana de la Pedra Seca a Andorra

Del 19 al 28 de novembre del 2021, Andorra participa en la Setmana de la pedra seca, amb un munt d’activitats que tenen com a objectiu reivindicar el patrimoni paisatgístic de l’arquitectura tradicional de pedra seca i la seva tècnica constructiva. Es tracta de la segona vegada en què Andorra participa en aquesta iniciativa, que coincideix també amb el tercer aniversari de la declaració, per part de la UNESCO, del coneixement i la tècnica constructiva de la pedra seca com a patrimoni immaterial de la humanitat.

Entre les activitats, organitzades pel Departament de Patrimoni Cultural del Ministeri de Cultura i Esports del Govern d’Andorra i Cal Pal, destaquen l’exposició fotogràfica de la pedra seca que podrà visitar-se al vestíbul del Ministeri de Cultura d’Encamp (antic hotel Rosaleda). S’exposaran, des del 19 de novembre i fins al 3 de desembre, de dilluns a divendres i en horari de 8 a 17 hores, les fotografies dels guanyadors del concurs de fotografia de la primera edició de la Setmana de la pedra seca.

Cal Pal acollirà el 25 de novembre, per la seva banda, un seguit de conferències sobre la tècnica de la pedra seca i l’arquitectura tradicional. Seran dues xerrades i un debat entorn del futur de la pedra seca i l’arquitectura tradicional. Aniran a càrrec del president de l’Associació d’Artesans Constructors en Pedra Seca, Édouard Duterte, i de l’arquitecte català Oriol Roselló, especialista en arquitectura tradicional contemporània i cofundador de Bangolo (estudi expert en l’ús de tècniques tradicionals).

Les activitats es complementem amb un concurs de fotografia a Instagram organitzat pel Departament de Patrimoni Cultural a Instagram, amb premis que van dels 500 als 200 euros, i una Caminada a Prats d’Encodina (el Serrat), el 27 de novembre, per tal de descobrir les construccions de pedra seca que es van recuperar en el darrer Curs d’artesans de la pedra seca.

Totes les activitats son gratuïtes, però per participar a la Caminada les persones interessades s’han d’inscriure prèviament a l’adreça de correu electrònic lluis_segura@govern.ad o trucar al +376 844 141.  Les places son limitades.