Nova edició del curs d’artesans de la pedra seca

Nova edició del curs d’artesans de la pedra seca

Del 14 de setembre al 10 d’octubre tindrà lloc la segona edició del Curs d’artesans de pedra seca, una iniciativa que s’emmarca dins del projecte de Primera Pedra, que va engegar ara fa gairebé dos anys Cal Pal amb col·laboració amb el Ministeri de Cultura i esports del Govern d’Andorra.

Aquesta segona edició és una continuació del curs que ja es va fer l’any passat, però enguany centrada en la reparació de camins en pedra seca. L’objectiu, una vegada més, és promoure i difondre l’ús de la tècnica constructiva de la pedra seca mitjançant la preparació tant de professionals (de la construcció o empleats, per exemple, de les administracions públiques dedicats a la gestió i el manteniment del territori), com dels ciutadans en general que tenen interès en aquesta tècnica. L’assistència sempre ha estat oberta, com dèiem, a persones de perfils diferents perquè la transmissió d’aquesta tècnica sigui tan àmplia com sigui possible. L’any passat ja van participar professionals de diferents àmbits, com constructors, arquitectes, guies de muntanya, paisatgistes o, fins i tot, personal de manteniment.

A més a més de la introducció teòrica, el curs inclourà una sèrie de pràctiques destinades a la reparació de murs, terraplens i empedrats i a la construcció d’un aixopluc o barraca. Tindrà lloc al camí d’Ausany, entre les Salines i el Serrat. Comptarà amb dos nivells, un d’iniciació i un d’avançat, i es complementarà amb una formació específica adreçada als joves del Cos de Voluntaris de la Natura que tindrà lloc als Cortals de Sispony, entre els dies 15 i 18 de setembre, i que els permetrà entrar en contacte amb l’ofici de marger.

Tenint en compte la situació sanitària actual, els organitzadors han hagut d’adaptar la capacitat i la distribució en diferents grups, però l’acollida entre el públic ha tornat a ser molt bona, amb només deu inscripcions menys respecte l’any passat. Podeu consultar aquí tot el calendari d’activitats.

CALENDARI D’ACTIVITATS en PDF

El 2n Curs d’artesans de la pedra seca compta amb el suport dels comuns de La Massana, Ordino, Encamp i Escaldes-Engordany, l’Associació de Contractistes d’Obra (ACODA) i l’Institut d’Estudis Andorrans.