Inscripcions obertes per als cursos de formació en la tècnica de la pedra seca.

Inscripcions obertes per als cursos de formació en la tècnica de la pedra seca.

Les formacions en la tècnica de la pedra seca es reprenen aquest mes de setembre amb dos cursos de diferents nivells que s’oferiran a Canillo. Les inscripcions per a aquests ja estan obertes fins al pròxim 13 de setembre del 2023.

Un cop més, l’objectiu que busquen els cursos és preservar l’ús de la tècnica tradicional de construcció de la pedra seca amb aquests dos cursos gratuïts de 35 hores de durada sobre aquesta tècnica, consistent en aixecar construccions amb pedres de l’entorn sense utilitzar cap mena d’argamassa per unir-les.

Els participants en el nivell 1 del curs treballaran en la construcció i fonamentació de murs de tanca. Aquest primer nivell s’impartirà de dilluns a divendres, de 8 a 15 hores, del 18 al 22 de setembre del 2023. D’altra banda, el nivell 2 del curs tractarà la construcció de cabanes i s’impartirà de dilluns a divendres del 25 al 29 de setembre del 2023, també de 8 a 15 hores. Per poder cursar el segon nivell, s’ha d’haver superat abans el nivell 1.

Enguany, el curs està organitzat pel Ministeri de Relacions Institucionals, Educació i Universitats i el Ministeri de Cultura, Joventut i Esports, a través del Centre de Formació al Llarg de la Vida (CFLV). Els cursos es faran al Forn de Canillo i disposen de places limitades a cada nivell. Les persones interessades, doncs, han de formalitzar la seva inscripció a través de la web del CFLV (http://www.cflv.ad/) i es faran per ordre d’arribada, amb prioritat per a les persones que treballen en oficis relacionats amb la construcció.

Les construccions de pedra seca tenen un gran valor històric i són un referent identitari dels paisatges d’Andorra. Són elements constructius que testimonien l’activitat humana, que afavoreixen el manteniment i la preservació del medi natural.

Més informació dels cursos, al CFLV trucant al +376 741 465, enviant un WhatsApp al +376 605 375 o a través del correu electrònic cflv@educand.ad.