Cal Pal reuneix a una comissió d’experts per debatre sobre el patrimoni de la pedra seca

Cal Pal reuneix a una comissió d’experts per debatre sobre el patrimoni de la pedra seca

En el marc del projecte de “Primera Pedra”, els dies 27 i 28 de setembre, la casa pairal  acull una comissió d’experts per definir les polítiques que Andorra haurà de seguir durant els pròxims anys en relació amb el patrimoni de la pedra seca. Especialistes en la matèria tant d’Andorra com de Catalunya, França i Espanya tindran com a missió aquests dies avaluar l’estat de coneixement de les tècniques de la pedra seca i el seu estat de conservació a Andorra, proposar polítiques de formació i transmissió  generacional de les tècniques (el segon mòdul del curs d’artesans de la pedra seca ja s’inicia el PRÒXIM 30 de setembre), i proposar models d’intervenció patrimonial i estratègies per a la seva conservació i implantació a l’urbanisme.

Un dels objectius d’aquesta trobada serà també plantejar propostes per a la implantació de polítiques de participació ciutadana i voluntariat, i veure com es pot integrar la pedra seca a les polítiques mediambientals, agrícoles i ramaderes. A més de les diferents xerrades i debats que es portaran a terme, es realitzarà una visita per conèixer els exemples de pedra seca a Encodina, a la parròquia d’Ordino.

La trobada està organitzada pels ministeris responsables de Cultura, Educació, Agricultura, Medi Ambient i l’espai socio-cultural Cal Pal, i serà inaugurada per la Ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riba, i la impulsora del projecte de Primera Pedra i Cal Pal, Maria Reig.